Het voordeel van een jaarplaats op een camping

Camping

Ga je er graag op uit? En dan niet eens in de zoveel maanden, maar het liefst elk weekend? Wanneer je graag naar een camping gaat, is het in dit geval een goede optie om een jaarplaats te boeken. Dit bespaart niet alleen de nodige kosten, maar zo krijg je ook de gelegenheid om bijvoorbeeld van een caravan een tweede thuis te maken. Dit helpt je extra ontspannen tijdens je vrije uurtjes en te genieten van optimaal comfort.  

Je eigen plek het hele jaar door 

Steeds maar weer de auto volladen en slepen met allerlei spullen kan behoorlijk irritant zijn wanneer je wekelijks op pad gaat. Met een jaarplaats ben je voor een hele tijd van deze ergernis verlost. De caravan staat op een vaste plek en zo kun je er heerlijk je eigen plek van maken met je eigen spulletjes. Ook zorgt de campingbeheerder dat je voldoende faciliteiten hebt, zoals elektriciteit en water zodat het je aan niets ontbreekt. Op de meeste campings is er tegenwoordig ook het hele jaar door wifi, gratis of tegen een meerprijs.

Entree andere faciliteiten 

Wanneer je een jaarplaats boekt op een camping, kan je meestal ook gratis gebruikmaken van andere faciliteiten. Denk hierbij aan gratis toegang tot het zwembad voor vermaak wanneer het weer wat slechter is, sla een balletje op de tennisbaan of knuffel de dieren op de kinderboerderij. Heb je een dag geen zin in koken? Dan is er vaak ook nog een restaurant in de buurt voor een uitgebreide lunch, diner of om gewoon even gezellig koffie te drinken met je partner of je gezin.

Nodig gasten uit 

Is het mooie weer aangebroken? En zijn er ook wel een aantal andere bekenden die je een plezier doet met een uitje naar de camping? Dan is het vaak mogelijk om ruimte op de camping bij te boeken. Houd er wel rekening mee dat tijdens het hoogseizoen de plekken naast je wellicht al bezet zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. Op een camping is de afstand tussen de verschillende standplaatsen niet al te groot. Zo kan je alsnog bij elkaar op bezoek. 

De camping voor jou 

Welke camping je kiest voor een jaarplaats, hangt natuurlijk helemaal af van jouw wensen. Zo zijn er vakantieparken die alleen geschikt zijn voor volwassenen, maar ook voor gezinnen vind je in heel Nederland speciale vakantieparken. Bijvoorbeeld Vakantiepark Bergumermeer. Hier geniet je van de schoonheid van de provincie aan het water. De vaste campingplaatsen aan de jachthaven van het Bergumermeer, ideaal wanneer je tijdens mooi weer graag gaat varen op het water. Daarnaast bieden zij genoeg entertainment voor het hele gezin, zodat je ook lekker actief bezig kunt zijn tijdens de vrije uurtjes.